Premium Hosting Provider

Autentificare        Inregistrare        Afiliere
Comercial: 073.427.2277   / Luni-Vineri: 9-17

Vulnerabilitatea site-urilor clientilor

Vulnerabilitatea site-urilor clientilor nu este responsabilitatea companiilor Web Hosting (firme cu activitate de Inregistrare nume domenii si Gazduire web)

Website-ul vulnerabil este victima sigura a hackerilor

In zilele noastre, foarte multi oameni isi contruiesc propriile site-uri web, utilizand platforme gratuite (open-source) cum ar fi WordPress, PrestaShop, Drupal, etc sau sabloane site gratuite (free templates) HTML5 sau de alt tip. Aceste platforme gratuite (gen WordPress, PrestaShop, Drupal si altle) necesita update-uri periodice dar si diverse pugin-uri (module) de securitate.

Saboanele gratuite (free tempates), nu sunt construite cu o buna securitate fiind astfel si mai vulnerabile la diversele atacuri ale hacker-ilor.

Utilizand si gazduind astfel de site-uri descrise mai sus, companiile de gazduire web (inclusiv Hostland.ro) nu poate fi responsabila pentru virusarea sau chiar „heckarirea” website-ului gazduit.

Trebuie inteles ca securitatea serverului este una (pe care noi o asiguram si o garantam), iar securitatea website-ului in sine este alta – aspura careia compania de gazduire web nu are un control total. Ceea ce noi facem ca si ‘securitate website’ pentru toate site-urile clientilor ce la gazduim, este sa le scanam periodic si sa le „curăţăm” tot ceea ce gasim ca si virusi, malware, scripturi PHP mail / SPAM, etc dupa care instiitam clientul despre problema.

Stergerea virusilor de catre noi gasiti in urma scanarii nu rezolva insa problema decat temporar, deoarece in urmatoarele zile cei care au virusat site-ul o vor putea face din nou.

Astfel, noi transmitem odata cu mail-ul de instiintare si solutiile de securizare ale website-ului virusat ce trebuiesc implementate. Serviciile companiilor de web hosting (gazduire) nu se pot extinde din pacate si cu servicii de programare web / webdesign, servicii care sunt destul de costisitoare, consumatoare de timp si pentru care de regula se plateste.


 

 

Multumim pentru intelegere!

Support Tehnic Hostland.ro