Termeni si Conditii

Contractarea de servicii www.hostland.ro

Daca doriti sa beneficiati de oricare dintre serviciile oferite de www.hostland.ro, va trebui sa acceptati in prealabil termenii si conditiile specifice de furnizare a acestora.
Modalitatea de acceptare a termenilor si conditiilor specifice de furnizare va putea fi realizata online, prin consimtamantul acordat de client in privinta aplicarii acestor clauze – adica prin bifarea casutei (patratelul corespondent) „Da sunt de acord cu Termenii si Conditiile de furnizare/utilizare a serviciilor” din pagina respectiva. Bifarea casutei de catre dumneavoastra comfirma acceptarea de catre dumneavoastra a Termenilor si Conditiile specifice de furnizare a serviciilor / produselor puse la dispozitie prin site-ul www.hostland.ro administrat de S.C. Webhost Systems S.R.L. Aceasta bifare a casutei de acceptare a Termenilor si Conditiile specifice de furnizare a serviciilor / produselor puse la dispozitie prin site-ul www.hostland.ro tine loc si de semnatura a utilizatorului, beneficiarului de servicii / produse puse la dispozitie prin site-ul www.hostland.ro

Pentru corporatii, institutii financiare sau guvernamentale, avem disponibile contracte cu regim special si contracte de confidentialitate a datelor ce pot fi ajustate din punct de vedere juridic in functie de specificul si cerintele fiecarei entitati.

1. Partile contractului

Prezentul document si acceptarea sa online reprezinta forma contractulului de furnizare servicii de gazduire web site pe serverele detinute si administrate prin site-ul www.hostland.ro fie sub forma de inchiriere/colocare sau in proprietate directa.
Acest contract este incheiat intre societatea comerciala ce opereaza prin site-ul www.hostland.ro si o persoana juridica sau fizica ce solicita si contracteaza in sistemul online servicii de internet oferite de catre www.hostland.ro in calitate de Furnizor al acestor servicii de gazduire web pe servere www.hostland.ro sau vanzarii domeniilor web si Beneficiarul serviciilor furnizate de www.hostland.ro care poate fi o persoana fizica sau juridica. Folosirea serviciilor www.hostland.ro de catre Beneficiar constituie subiectul prezentului contract.
www.hostland.ro si-a inceput activitatea in Noiembrie 2011 prin Professional Solutions International SRL fiind ulterior preluata de Societatea Comerciala Webhosting Systems S.R.L., cu sediul social in Bucuresti, Bld. Constantin Brancoveanu nr. 99, sector 4, este inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului, sub numarul J40/13209/25.10.2013, avand Codul Fiscal 32398002
S-a incheiat prezentul Contract, ale carui prevederi si clauze, convenite in virtutea dreptului libertatii contractuale, au fost stabilite prin acordul nostru comun si cu respectarea legii in vigoare.
Prezentul contract serveste ca baza legala pentru toate serviciile furnizate de www.hostland.ro.
www.hostland.ro isi rezerva dreptul de a modifica termenii si conditiile prezentului contract, www.hostland.ro poate beneficia de acest drept fara notificari sau instiintari prealabile adresate clientilor existenti sau viitori clienti. Indiferent de comunicarile/instiintarile anterioare, utilizarea continua a serviciilor reprezinta acordul tacit al Beneficiarului asupra acestor modificari. Verificarea periodica a modificarilor si schimbarilor intervenite in prezentul contract, precum si corectitudinea datelor furnizate de dumeavoastra sunt in intregime responsabilitatea Beneficiarului.

BIFAREA CASUTEI [ DA ], „SUNT DE ACORD CU TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE” DAR SI COMPLETAREA FORMULARULUI DE COMANDA CONSTITUIE ACORDUL SCRIS AL CLIENTULUI SI SEMNATURA ELECTRONICA A ACESTUIA ASTFEL :
GARANTIA CA SUNTETI PERSOANA FIZICA SI CA AVETI IMPLINITA VARSTA DE 18 ANI.
IN CAZUL IN CARE REPREZENTATI O PERSOANA JURIDICA, PARTENERIAT SAU ORICE ALTA FORMA JURIDICA DE ORGANIZARE IN CONFORMITATE CU STANDARDELE DE COMERT INREGISTRAREA DUMNEAVOASTRA ESTE O GARANTIE.
SUNTETI DE ACORD CA IN FORMULARUL DE COMANDA SA COMPLETATI INFORMATII CORECTE, CLARE SI REALE, INCLUZAND ORICE TIP DE INFORMATIE NECESARA PENTRU CONDITIILE DE PLATA SI ANGAJAMENTUL DE A VA ACTUALIZA IN MOD CORECT SI PERMANENT ACESTE INFORMATII.

2. Obiectul Contractului

Obiectul contractului il constituie furnizarea de catre www.hostland.ro a urmatoarelor servicii:

A. Tipuri de Nume Domenii web disponibile:

Inregistrarea de nume de domenii web cu extensia .ro .com.ro .firm.ro, .info.ro, .nom.ro, .org.ro, .store.ro, .tm.ro dar si extensii internationale: .com, .net, .eu, .org, .info, .biz, .us, .co.uk si .hu
Nota:
– Domeniile .RO si domeniile internationale sunt achizitionate pe perioada limitata, avand posibilitatea de prelungire anuala pana in momentul expirarii, daca prelungirea nu este efectuata domeniul va intra in perioada de carantina intre 60 si 90 de zile, iar pretul de recuperare al domeniului va fi mai mare decat suma standard initiala.
– La cererea de intregistrare a domeniilor Beneficiarul se obliga sa respecte conditiile registrarilor :
Pentru domeniile .RO : www.rotld.ro
Pentru domeniile .COM : http://www.icann.org/en/about/agreements/registries/com
Pentru domeniile .NET : http://www.icann.org/en/about/agreements/registries/net
Pentru domeniile .EU : http://www.eurid.eu/files/trm_con_EN.pdf
Pentru domeniile .ORG : http://www.icann.org/en/about/agreements/registries/org
Pentru domeniile .INFO : http://www.icann.org/en/about/agreements/registries/info
Pentru domeniile .BIZ : http://www.icann.org/en/about/agreements/registries/biz
Pentru domeniile .CO.UK : http://www.nominet.org.uk/disputes/terms/newtermsandconditions/
Pentru domeniile .HU : http://www.domain.hu/domain/English/szabalyzat/szabalyzat.html

B. Tipuri de gazduire website:

Gazduire web (website) partajata.
Gazduire web (website) wordpress.
Inchirierea de servere virtuale.
Inchirierea de servere dedicate.
Nota: Serviciul de gazduire web se refera la punerea la dispozitia clientului a spatiului de gazduire pe server, ceea ce inseamna ca site-ul va putea fi online, adica vizibil pe internet in browserele calculatoarelor cu doua conditii:
1. Site-ul web sa fie complet si corect realizat de programatorul web / web designer-ul / web developerul care a realizat site-ul web;
2. NameServerele sa fie setate corect asa cum este aratat in email-ul primit de client la deschiderea contului de gazduire web.

Serviciul de gazduire web oferit de S.C. Webhost Systems prin site-ul www.hostland.ro nu include administrarea, mentenanta sau interventii de reparatii ale site-urilor web carora le asigura gazduirea web. Serviciul de Suport intervine doar in situatiile in care sunt probleme ce tin strict de gazduire web acestea fiind probleme de server – unitatea tehnica ce asigura spatiul de gazduire si conectarea acestuia la Internet, practic vizibilitatea online a site-urilor web pe angajamentul de ” 99% uptime”.
Firma de gazduire Webhost Systems SRL prin www.hostland.ro nu este responsabila de problemele de functionare ale site-urilor gazduite provocate prin interventia detinatorilor de website in fisierele /codul site-ului sau de interventia persoanelor neautorizate sau care nu sunt de profesie in domeniul de programare web.

Recomandam urmatorele:
– toti detinatorii de site-uri web in special cele construite pe platforme „Open Source” (Sabloane Gratuite) sa realizeze actualizari periodice si sa se asigure ca site-urile ce le detin nu sunt vulnerabile. Organizatiile, dezvoltatorii web ai cunoscutelor platforme web WordPress, Joomla, OpenCart, PrestaShop, Magento, Drupal, PhpBB si altele trimit detinatorilor de site-uri web prin mail sau interfata de administrare notificari periodice pentru actualizari ale versiunii platformei web, fiind obligatia detinatorului sa realizeze aceste actualizari. Este foarte important ca inainte de realizarea oricarei actualizari a verisiunii platformei web sa fie realizat un backup complet al site-ului incluzand si bazele de date, aceasta deoarece uneori pot aparea erori in functionarea site-ului dupa realizarea actualizarii. In aceste cazuri se procedeaza la urcarea pe server a ultimului backup si contactarea unui profesionist in realizarea actualizarii.
– interventiile in website-ul cel detineti si pe care www.hostland.ro il gazduieste sa fie realizate doar de persoana sau firma de web-design care a realizat site-ul web. In cazul in care nu mai aveti o relatie cu persoana sau firma care a realizat site-ul web este indicat sa contactati o persoana calificata sau o firma de profil, deoarece de multe ori deteriorarea unui site web poate fi ireversibila necesitand crearea unui site web nou.
– firma de gazduire Webhost Systems SRL prin www.hostland.ro nu este responsabila in niciun fel de cazurile in care clientul detine, gazduieste si utilizeaza pe serverele noastre un website realizat pe o platforma „open source” (adica un sablon gratis descarcat de pe Internet) ceea ce poate face ca site-ul astfel creat sa fie vulnerabil la atacuri cibernetice cunoscute sub termenii: hacking, sql injection, penetrare, inserarea in fisiere / foldere a executabilelor, scripturilor de tip malware, mail php spam, phishing, etc.

Valoarea serviciilor si termeni de plata
Hostland pune la dispozitia clientilor sai trei modalitati de plata:
a). Plata cu Bank Card-ul prin intermediul operatorului MobilPay (utilizarea unui card de banca tip VISA, MasterCard, Amex, etc);
b). Plata printr-un cont PayPal.
c). Transferul bancar. Emiterea de factura proforma pe baza carora va trebui sa achitati contravaloarea produsului achizitionat la unul din ghiseele bancii. Se recomanda banca BCR la care www.hostland.ro are cont deschis pentru rapiditatea maxima a tranzactiei.
O plata efectuata valabil nu are caracter returnabil, nici in cazul in care renuntati anticipat la serviciile de gazduire. Plata se face in lei la cursul de schimb BNR din ziua emiterii facturii proforme.
In caz de neplata www.hostland.ro are dreptul de a intrerupe furnizarea serviciului fara nicio notificare prealabila. Prin intreruperea serviciului se intelege suspendarea serviciilor pana cand plata va fi efectuata. In cazul in care Perioada de Suspendare a serviciilor depaseste 15 zile lucratoare www.hostland.ro va putea proceda la stergerea contului de gazduire de pe serverele noastre. Decizia asupra intreruperii a serviciului de gazduire apartine in exclusivitate furnizorului www.hostland.ro. Prin neplata serviciilor furnizate beneficiarul renunta de bunavoie in mod expres la alte drepturi si la protectie legala.
Solicitarea trecerii de la un abonament superior la unul inferior sau viceversa se poate face in orice moment, conform posibilitatii tehnice a furnizorului la acel moment.
Activarea serviciilor de gazduire web se va face in cel mai scurt timp posibil din momentul confirmarii platii de catre banca furnizorului, de regula in 48 ore, acest timp fiind absolut necesar pentru setarea si configurarea serverului. Atunci cand apar variatii semnificative ale cursului valutar – respectiv conversia Euro/Ron www.hostland.ro poate schimba tarifele pentru serviciul de gazduire sau orice alta taxa existenta sau viitoare.
Perioada contractuala incepe din data in care serviciul dumneavoastra a fost activat si ramane valabila pentru perioada selectata de dumneavoastra in formularul de comanda. In cazul in care doriti sa renuntati la Serviciul furnizat de www.hostland.ro trebuie sa anuntati www.hostland.ro – Departamentul Plati despre aceasta in scris prin systemul tichet-mail, e-mail oficial sau personal.
Preturile sunt exprimate in Euro in valoare neta (fara TVA inclus), iar plata se va face doar in RON la cursul de schimb BNR din ziua emiterii facturii proforma.
Comenzile se vor putea face numai online, accesand adresa website: www.hostland.ro
– Selectati produsul sau serviciul pe care doriti sa-l achizitionati urmand procesul de comanda, cand ati terminat de adaugat toate produsele si serviciile dorite apasati pe butonul „Finalizare Comanda”
– Introduceti datele dumneavoastra personale sau ale firmei in formularul de inregistrare sau logati-va in cazul in care sunteti deja client al www.hostland.ro
– Alegeti metoda dorita de plata si confirmati datele prin click pe butonul „Finalizare Comanda”.
Puteti alege dintre urmatoarele metode de plata: Numerar (Cash) direct la ghiseul bancii, Credit Card / Debit Card, Ordin de Plata sau Mandat Postal.
Clientul este de acord sa achite contravaloarea serviciilor si/sau produselor comandate in avans fata de perioada de timp in care acestea sunt furnizate.
Clientul are obligatia sa introduca in formularele de comanda date complete, corecte si reale. Neindeplinirea acestei obligatii atrage in mod automat anularea comenzii si/sau stergerea contului beneficiarului. www.hostland.ro nu poate fi sub nici o forma facut raspunzator pentru neplacerile ce pot fi cauzate de furnizarea de catre Client a unor date care nu sunt complete, corecte si reale.
Prin bifarea casetei „Confirmati ca ati citit si ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile de Utilizare” si apasarea pe butonul „Finalizeaza comanda”, beneficiarul declara ca a furnizat date corecte, complete si actuale si ca este de acord cu termenii acestui contract.
Dupa finalizarea comenzii o factura proforma in format electronic este emisa automat de catre sistemul nostru web si se trimite catre adresa de e-mail a clientului introdusa in formularul de inregistrare.
Factura proforma contine toate informatiile necesare efectuarii platii pentru serviciul sau produsul comandat. Aceasta factura proforma nu are valoare contabila, ea poate fi utilizata in ultima instanta ca factura in lipsa facturii finale.
Plata se va efectua in avans catre S.C. Webhost Systems S.R.L., in termen de 5 zile lucratoare de la emiterea facturii proforma, in contul RO39RNCB0523137925980001 deschis la Banca BCR – Bucuresti, cu cardul bancar prin intermediul procesatorului de plati online Mobilpay.ro, printr-un cont Paypal, prin transfer bancar sau direct la ghiseul unei banci.
www.hostland.ro are dreptul de a suspenda orice cont de gazduire web dupa trecerea a 5 zile lucratoare fara ca plata datorata sa fi fost efectuata.
Preturile sunt exprimate in moneda europeana (euro), in valoare neta.
Plata se va face in RON la cursul BNR din ziua emiterii facturii.
Toate facturile si platile sunt calculate in RON.
Clientul este obligat sa verifice sumele utilizand cursul de schimb BNR din ziua plasarii comenzii.
Emiterea facturii finale se va face dupa confirmarea platii facturii proforma ce va fi pusa la dispozitia clientului in format electronic in „Panoul de control – clienti”.
Inceperea furnizarii serviciului de gazduire web catre client si/sau inregistrarea, rezervarea sau prelungirea domeniului web comandat de catre client se face in maximum 24 de ore de la confirmarea platii de catre banca.

Renuntarea la serviciul de gazduire web inainte de termen (inainte de incheierea perioadei facturate).
In cazul in care clientul renunta la serviciul de gazduire web de orice tip (incluzind inchirierea de server virtual sau server dedicat), societatea comerciala prin care www.hostland.ro isi desfasoara activitatea nu este obligata sa returneze suma achitata pentru acel serviciu de gazduire web si nici parte din acea suma.

3. UpTime

www.hostland.ro garanteaza un Uptime de 99% / luna, ceea ce inseamna ca acea diferenta 1% din cele 720 h dintr-o luna de zile echivaleaza cu un downtime (perioada de intrerupere de serviciu) de 7.2 ore / luna, perioada in care tehnicienii pot programa activitati de intretinere sau upgrade in cadrul infrastucturii. Aceasta nu inseamna ca astfel de activitati vor avea loc in fiecare luna, din contra, activitatiile de intretinere/upgrade au loc mult mai rar, odata la sase luni sau chiar la un an, ceea ce indica faptul ca in celelalte luni uptime-ul este de fapt 100%. Si mai mult decat atat, tehnicienii vor incerca sa programeze astfel de activitati de intretinere sau upgarde in timpul noptii, atunci cand traficul coboara la cote minime.

4. Transferul site-urilor de pe un server web pe un alt server web

www.hostland.ro ofera transferul gratuit al site-ului web oricarui client nou cu conditia ca vechiul serviciu de gazduire web sa utilizeze softul cPanel. In cazul in care vechiul serviciu de gazduire web utilizeaza un soft de hosting altul decat cPanel-WHM, www.hostland.ro nu va putea fi responsabil de eventuale erori de functionare a site-ului aparute dupa transferul astfel realizat.

5. Backup

Backup-ul se realizeaza saptamanal pentru fiecare website in parte acestea fiind realizat (depozitat) pe hard drive-uri externe (in afara contului de gazduire web). Ultimul backup realizat va inlocui intodeauna backup-ul mai vechi existent pe hard drive-ul extern cu o saptamana inainte.

6. Utilizari Interzise

Serverele www.hostland.ro si sistemele integrate ale acestuia vor putea fi folosite numai in scopuri legale si conform legislatiei nationale si internationale in vigoare. Transmiterea, stocarea ori distribuirea oricaror informatii, date sau materiale care incalca dispozitiile nationale si internationale legale in vigoare sau care, in mod direct pot facilita incalcarea oricarei prevederi legale, este interzisa.
Clientii www.hostland.ro se angajaza sa nu foloseasca serviciile furnizate de noi sub nicio forma si in nicio circumstanta pentru comunicarea de, referirea la sau directionarea catre niciunul/una din urmatoarele:
-materiale sau continut informational ce incalca drepturile de autor, drepturile asupra marcilor inregistrate precum si orice alt drept de proprietate intelectuala apartinand unei terte persoane;
-pornografia infantila, imagini sau video sexuale explicite ilegale, texte cu continut sexual explicit interzise de legile in vigoare, fara luarea în considerare a conditiilor legale impuse in aceste cazuri cum ar fi pagini de avertizare pentru continut adult, imagini semitransparente suprapuse peste imaginile ce contin nuditate, pornografie, sex, obscenitate, etc.;
-instigare la violenta, amenintari, abuz, defaimare, hartuire, declaratii calomnioase;
-orice imagine, video sau text menit sa incite la violenta sau incurajarea xenofobiei;
Mai departe vom lista activitatile interzise:
– folosirea serviciilor www.hostland.ro in vederea crearii sau transmiterii de virusi informatici, worms, flooding, mail bombing ori angajarea in atacuri de tip denial of service;
– utilizarea de scripturi pentru proxy sau IRC, sau de tipul FormMail, PhpShell sau altele similare, inclusiv scripturi comerciale ce contin gauri de securitate cunoscute, Chat room- uri, boti IRC Egg Drpos, trackere torrent, etc.;
– colectarea de informatii personale pentru utilizarea acestora in scopuri ilegale;
– accesul neatorizat la date, sisteme sau retele (phishing, spoofing, proxy, hacking, sniffing, etc.), incluzand orice incercare de a proba, scana sau testa vulnerabilitatea sistemului ori a retelei sau de a crea brese de securitate fara autorizarea proprietarului retelei sau sistemului;
– orice interventie asupra serviciului furnizat catre un user, asupra unui server ori retele precum: mail bombing, flooding, spam sau alte actiuni deliberate de supraaglomerare a sistemului;
– falsificarea pachetelor TCP-IP sau oricarei parti a header-ului (antetului) unui email;
– activitea de SPAM (transmiterea de mesaje nesolicitate) initiata din conturile de client existente pe serverele operate de www.hostland.ro va avea ca urmare suspendarea contului fara notificarea in prealabil a clientului in cauza.
– periodic, administratorii de sistem vor trimite clientilor sai (ce au website-uri gazduite pe serverele www.hostland.ro) recomandari de „website upgrade” (instalarea de module / scripturi noi) pentru protejarea website-urilor si buna lor functionare. Nerespectarea repetata a recomandarilor administratorilor www.hostland.ro de catre clienti cu privire la efectuarea de „website-uprade” poate avea ca efect imediat suspendarea conturilor in cauza fara notificarea in prealabil a clientului in cauza.
Orice script care presupune un potential risc de securitate sau poate afecta performanta serverelor ori securitatea retelei va fi in mod automat inchis sau indepartat, fara notificarea prealabila a clientului.
In virtutea dispozitiilor Legii comertului electronic nr.365/2002, cu modificarile ulterioare, www.hostland.ro va actiona rapid in vederea eliminarii si/sau blocarii accesului la orice activitate sau informatie care, prin natura sa, poate vatama drepturile unui tert.

7. Proprietatea intelectuala

www.hostland.ro este singurul proprietar al materialelor si informatiilor disponibile pe website-ul www.hostland.ro
Clientii sau vizitatorii website-ului www.hostland.ro nu vor putea copia, reproduce in parte sau in intregime, distribui, comunica public sau retransmite niciun material sau parti ale acestuia, sub nicio forma si prin nicio modalitate fara acordul in scris al www.hostland.ro – prin reprezentatii acestuia.
Denumirea „Hostland” si logo-ul inserat fiecarei dintre aceste pagini web reprezinta marci inregistrate la nivel national si international de catre Hostland si/sau firma prin care-si desfasoara activitatea specifica.
Prezentele dispozitii sunt aplicabile tuturor utilizatorilor www.hostland.ro, intelegandu-se prin acestea atat vizitatorii website-ului www.hostland.ro (denumit in continuare „Website”) precum si clientii oricaruia dintre pachetele sau serviciile ofertate pe website. Scopul prezentilor termeni si conditii de utilizare este de a asigura ca utilizatorii site-ului www.hostland.ro folosesc serviciile in considerarea drepturilor si intereselor tuturor participantilor pe piata informationala si in conformitate cu regulile retelei Hostland.

8. Suportul Tehnic

Suportul Tehnic este oferit gratuit, online, in fiecare zi, de Luni pana Dumnica, 24 de ore din 24 ore, inclusiv in zilele de sarbatori legale sau religioase.
Timpul de raspuns la sesizarile clientilor nostrii este intre 3-8 ore, iar noi facem toate eforturile posibile pentru a rezolva orice problema tehnica ce intra in atributiile noastre in acest interval dat. Sunt situatii cand o problema tehnica necesita 24 ore, 48 ore sau chiar mai mult, iar in acest caz acest angajament iese din calcul. Spre exemplu, modificarea zonelor DNS, schimbarea IP-ului, actualizarea NameServerelor dureaza de regula 48 de ore. Alte interventii cum ar fi cele de modificare de cod fisiere site, baze de date site, delistare a IP-ului de server si/sau a domeniului din „blacklists” sau transfer date site, pot dura pana la 6-7 zile. Atunci cand IP-ul de server sau un domeniu este listat in „blacklist” aceasta problema este in afara controlului nostru si de aceea rezolvarea problemei necesita contactarea si solicitarea scrisa de catre noi a autoritatilor ce detin acele „blacklists”, in consecinta nu ne pot fi imputate noua aceste deficiente de functionare a sistemului de email sau de alta natura, cauzate de listarea in „blacklists” a IP-ul de server sau a oricarui domeniu gazduit pe serverele noastre.
Pentru orice intrebari sau neclaritati, ne puteti consulta telefonic sau pe adresele de e-mail.