Premium Hosting Provider

Autentificare        Inregistrare        Afiliere
Comercial: 073.427.2277   / Luni-Vineri: 9-17

Politica anti-spam

Transmiterea de mesaje comerciale nesolicitate (Spamming)Hostland Romania se aliniaza regulamentului intern si international privind politica Anti-Spam si nu poate suporta transmiterea de mesaje comerciale nesolicitate (spamming) folosind infrastructura si serviciile Hostland Romania chiar dacă serverele sunt supraîncarcate sau nu ori serviciile Hostland Romania suferă sau nu anumite disfuncţionalităţi.

Hostland Romania vine in intampinarea cerintelor si nevoilor Clientilor prin punerea la dispoziţia acestora a spaţiului necesar găzduirii propriilor aplicaţii, dănd fiecărui Client posibilitatea de a beneficia inclusiv de Serviciul de Email, cu specificaţiile aferente clauzelor specifice aferente Contractului încheiat cu Hostland Romania si a prentului regulament privind Politica Antispamming si Mass mailing (trimiterea de mesaje in masa).

Termenul de „spamming” include, în mod nelimitativ, menţinerea unei corecte de politici SMTP (Protocolul simplu de transfer al corespondenței, in lb. Engleza: Simple Mail Transfer Protocol), angajarea în transmiterea de mesaje comerciale nesolicitate folosind alt furnizor de servicii pentru promovarea unui website sau unei aplicaţii ce beneficiază de serviciile de hosting oferite de Hostland Romania precum şi distribuirea ori vânzarea de programe de calculator (soft-uri) care facilitează spamming-ul printr-un website găzduit pe serverele Hostland Romania.

Punerea la dispoziţia Clienţilor a spaţiului necesar găzduirii propriilor aplicaţii, dă fiecărui Client posibilitatea de a beneficia inclusiv de Serviciul de Email, cu specificaţiile aferente clauzelor specifice aferente Contractului încheiat cu Hostland Romania.

Dorim să venim în întâmpinarea cerinţelor tuturor clienţilor noştri prin oferirea unor servicii de calitate, obiectiv care poate fi atins inclusiv cu sprijinul dvs. Modalitatea în care utilizaţi serviciile puse la dispoziţie de către Hostland Romania este strâns legată de buna funcţionare a Reţelei şi a serverelor Hostland Romania, fiind necesară asigurării unui mediu adecvat furnizării facilităţilor de hosting.

Folosirea Serviciului de Email trebuie raportată la principiile de utilizare normală transcrise în cadrul clauzelor specifice menţionate. O utilizare care contravine normelor în vigoare, prevederilor contractuale sau uzanţelor internaţionale poate creea prejudicii pentru toţi utilizatorii Reţelei Hostland Romania.

Pentru fiecare domeniu gazduit pe serverele Hostland Romania exista o limita de 300 de email-uri ce pot fi trimise in decurs de 1 ora. Daca se depaseste aceasta limita, majoritatea email-urilor vor fi returnate cu o eroare de livrare.

Daca acest lucru se intampla, va dura o perioada de timp pana veti putea transmite email-uri din nou, iar noi va sugerm sa asteptati cel putin o ora dupa incident (de regula blocarea sitemului e-mail) pentru a putea trimite din nou email-uri.

Toate listele de email vor trebui sa fie de tipul „Double Opt-In”. Acesta inseamna ca detinatorul adresei de email si-a confirmat explicit dorinta de a primi email-uri de la dumneavoastra si a acceptat ca adresa respectiva de email ii apartine. Nu putem permitem transmiterea de mesaje email catre liste cumparate sau primite asa-zisele „Baze de date e-mail”. Trimiterea de mesaje email catre astfel de liste va fi automat interpretata ca SPAM si va conduce la suspendarea neconditionata a site-ului dumneavoastra pe serverele noastre.

In general listele de email-uri mai mari de 5,000 de adrese e-mail necesita o solutie de gazduire cel putin „semidedicata”(Servere VPS) sau cea mai buna solutie – „dedicata” adica Servere Dedicate.

Depasirea limitei de 300 de e-mail-uri transmise in decurs de 1 ora creează numeroase dezavantaje pentru pentru toţi clienţii Hostland Romania, afectând Reţeaua şi serverele conectate la aceasta.

Vom enumera in continuare cateva din aceste dezavantaje:

  • Delay (Intarziere) mare în transmiterea mesajelor email;
  • Incarcarea peste masura a serverului de email din cauza fluxului foarte mare de cereri , ajungându-se în multe cazuri la blocarea acestuia, ceea ce va necesita procedeul de restartare si implicit „Down time” (adica site-ul dumneavoastra nu va mai fi vizibil online un anumit numar de secunde, de regula intre 40 – 60 secunde sau chiar mai mult);- Generarea unui „Ranking” foarte scăzut la nivel de servicii de email internationale cum ar fi Hotmail, Yahoo, Gmail, etc; – Generarea unui „Ranking” foarte scăzut la nivel de servicii de email internationale cum ar fi Hotmail, Yahoo, Gmail, etc;
  • Blacklistarea IP-ului aferent serverului de email în mai multe liste de spam, cu repercusiuni asupra tuturor clienţilor ce gazduiesc aplicaţii pe serverul în cauză (IP-ul dumneavoastra va fi pus pe „Lista Neagra” de Spam);
  • Livrarea mesajelor către sisteme e-mail cum ar fi Hotmail, Yahoo, Gmail, etc sau alte servere de email poate deveni practic imposibilă;
  • Afectarea tuturor clienţilor conectaţi la atat in retelele Hostland Romania cat si in celorlalti provideri de Internet si Servicii E-mail datorita funcţionării necorespunzătoare a serverelor acestora.

Hostland Romania recomanda Clientilor ale caror activitati necesita trimiterea de e-mail-uri in masa „Mass Mailing” – acesta insemnand mai mult de 990 de adrese e-mail trimise catre orice lista de e-mail sa fie facuta intre orele 01:00 AM – 08:00 AM si la orice ore in week end (Sambata si Duminica).
În scopul preîntâmpinării oricaror efectele cu posibile prejudicii enumerate mai sus, Hostland Romania îşi rezervă dreptul de a limita în orice moment anumiţi parametrii ai serviciului de email oferit către clienţi mai ales atunci cand acestia incalca prezenul regulament Anti-Spam denumit si Politica Anti-Spam.

Hostland Romania va multumeste pentru intelegere si spera intr-o colaborare benefica de ambele parti.