Premium Hosting Provider

Autentificare        Inregistrare        Afiliere
Comercial: 073.427.2277   / Luni-Vineri: 9-17

Cum schimb NameServerele pentru domeniul meu

Modificarea Nameserverelor ( DNS ) unui domeniu este necesara pentru a „muta” acel domeniu web de pe un server de web hosting pe altul sau din starea initiala „Reserved” pe un server activ.

Pentru a modifica Nameserverele unui domeniu cu extensia [ .ro ] va fi necesar sa accesati link-ul www.rotld.ro (Autoritatea Nationala Romana – Romanian Top Level Domains) .

Selectati din meniul din stanga-sus a paginii   www.rotl.ro   „Domenii .ro” apoi „Administrare Domenii” si optiunea „On-Line”.

Introduceti numele de domeniu in formular si parola aferenta acestuia apoi codul de securitate din imagine.

Faceti click pe linkul „Nameservers” si introduceti noile Nameservere pe care le-ati primit de la noi prin email la activarea contului de gazduire web.

Noile Nameservere vor deveni active in 24-48 de ore din momentul confirmarii (durata de propagare a modificarii nameserverelor).

Nimeni si nicio firma de web hosting nu poate garanta propagarea intr-o anumita perioada de timp, uneori chiar dureaza fix 48 de ore, alte ori dureaza 24  sau chiar mai putine ore.

In cazul in care nu stiti parola sau ati uitat-o, vizitati linkul www.rotld.ro introduceti numele domeniului in casuta si parola va fi trimisa pe email (catre adresa detinatorului domeniului)

Pentru domeniile internationale modificarea se realizeaza practic la fel. Tot ce trebuie sa faceti este sa va logati in contul site-ului de unde ati cumparat domeniul web, mergeti la sectiunea Administrare Domeniu ( Domain Names ) iar acolo veti gasi campurile  continand Nameserverele.

In cazul in care contul nu va da posibilitatea sa schimbati singuri NameServerele, atunci va fi nevoie contactati prin email registrarul – firma sau site-ul prin intermediul caruia ati achizitionat / inregistrat domeniul web si sa cereti modificarea nameserverelor.

Majoritatea companiilor ofera o interfata – panou de control prin care puteti modifica singuri aceste detalii.