Premium Hosting Provider

Autentificare        Inregistrare        Afiliere
Comercial: 073.427.2277   / Luni-Vineri: 9-17

Ce este un IP si Care este IP-ul meu ?

Care este adresa mea IP? E o intrebare pe care s-ar putea să v-o puneti dacă sunteti intrebat de o companie de telecomunicatii sau hosting, dacă trebuie să testati configuratia retelei, dacă aveti probleme cu browser-ul dvs sau cu afisarea de site-ului de pe Internet.

Oricare ar fi motivul pentru care aveti nevoie să aflati IP-ul dumneavoastră vă vom ajuta cum să stiti să găsiti adresa IP.

Cel mai simplu mod de a găsi adresa IP este este instrumentul pus la dispozitie in multe site-uri specifice. O scurta vizită in această pagină web va afisa instant IP-ul dumneavoastra fara sa fie nevoie sa faceti absolut nimic. Unul din aceste site-uri cu functia de aflare a adreselor IP este:
www.whois.net/what-is-my-ip-address/

Când vă intrebati: „Care este adresa mea IP?” este posibil să doriti să stiti si informatii de fond. O adresă IP este parte dintr-un bloc de patru numere. Aceste numere sunt separate printr-o perioadă – de asemenea, mentionată ca punct „dot”. O adresă IP va arata ceva de genul: 000.00.0.000.  sau:  00.000.00. 0
Aceste grupe de numere pot fi in diverse combinatii de una doua sau trei numere in fiecare set, separate de perioade si vor varia intre 0 si 255.

Adresa IP este secventa pe care computerele o utilizează pentru a identifica aparatele online (conectate la Internet). Acest lucru ar putea fi un server de web, site-uri web individuale sau chiar o conexiune la Internet. O adresă IP individuala este adesea atribuită acestor lucruri.

Multi furnizori pot fi identificati printr-o adresă IP. De obicei companiile Telelecomunicatii furnizoare de Internet (ISP-urile) cumpară blocuri sau grupuri de adrese IP pentru utilizare in reteaua lor, dispozitive si conexiuni la Internet. Puteti localiza si urmări aceste informatii despre furnizorul dumneavoastra ISP dacă veti stii cum să găsiti adresa IP.