Premium Hosting Provider

Autentificare        Inregistrare        Afiliere
Comercial: 073.427.2277   / Luni-Vineri: 9-17

Aflati ce se intampla daca gresiti parola de mai multe ori la rand

Se intampla frecvent fiecaruia dintre noi sa gresim parola atunci cand o introducem in campul respectiv.

Daca gresim odata sau de doua ori nu va fi totuna gresind-o de 10 ori, deoarece un software de securitate al serverului nostru va percepe aceste greseli ca pe niste incercari ale unuie persoane neautorizate de a ghici, de a „sparge” contul dumneavostra, ceea ce va conduce la blocarea accesului catre fereastra de logare.

Pentru serviciile de email, FTP, cPanel, etc, daca introduceti parola gresit de mai mult de 10 ori consecutiv, adresa dvs. IP va fi automat blocata de acel software – un „firewall” pentru o perioada de 15 minute. Sunt si softuri similare care blocheaza IP-ul pentru o perioada de timp de 24 ore.

Aceasta masura asigura protectiea contului dumneavoastra de web hosting in cazul incercarilor de ghicire a parolelor de acces (in general prin metode automate dar si manuale).
Daca ati uitat parola de acces la unul din acele servicii (Mail, FTP, cPanel, etc), recomandam sa deschideti un tichet de asistenta tehnica catre „Support” sau, daca este posibil, sa resetati parola in loc sa faceti incercari de ghicire a acesteia.

Ca recomandare petru a evita astfel de greseli puteti scrie parola (si username) pe un fisier „NotePad” si salva intr-un folder discret sau chiar ascuns in PC-ul dumneavoastra. Inainte sa procedati la logare deschideti acel fisier NotePad, copiati parola cu „C-trl + C” sipastati-o cu „Ctrl + V” in fereastra de logare a browser-ului.